A közeledő jobb és melegebb idő sokakat arra sarkall, hogy újra, nagy kihagyást követően bekapcsolják a klímaberendezéseiket. Ám sokan elfelejtik, hogy az eszköz, előzetes karbantartás hiányában nem képes a maximális hatékonysággal való működésre. A berendezés hosszú élettartamának megőrzéséhez kulcsfontosságú a legalább éves átvizsgálás.
A nyári kényelem kulcsa:  A klímaberendezés karbantartása

Így hát tekintsünk úgy erre tavaszi időszakra, mint a valós felkészülés lehetőségére, még mielőtt a kánikula arcon csapna minket. Halogatva a dolgot, a klímaszezon közepén nehéz lesz jó szakembert találni, aki gyorsan képes  rendelkezésre állni, ezért ezt egyáltalán nem tanácsoljuk.

Foglaljuk össze röviden, hogy milyen apró momentumok, történések képesek amortizálni a készüléket.

Elsősorban a klíma egységben megtapadó por és szennyeződések nemcsak rontják a levegő minőségét, de csökkentik a berendezés hatékonyságát is. A poros, koszos klíma nehezebben tudja hűteni vagy felmelegíteni a levegőt, így több energiát fogyaszt, ami pedig magasabb számlát eredményez, ergo fejfájósabb hétköznapokat. A rendszeres szervizelés során az ilyen lerakódásokat eltávolítjuk, így biztosítva a berendezés optimális működését.

Másodszor, a klímaberendezés gondozása megelőzi a hűtőközeg szivárgását. A hűtőközeg (általában freon) szivárgása nemcsak a klíma hatékonyságát csökkenti, de károsíthatja a környezetet is. Ezenkívül a hűtőközeg szivárgása növeli a klíma üzemeltetési költségeit, és akár komoly javítási költségeket is eredményezhet. A felmérés során az ilyen problémákat időben fel lehet ismerni és meg lehet javítani, megelőzve ezzel a nagyobb károkat és költségeket.

Harmadszor, a klímaberendezés karbantartása javítja az otthon levegő minőségét. A párás, sötét környezetben kialakulhatnak baktérium, gomba, penész telepek, melyek a készülék elindításakor a helyiség levegőjébe juttatják a kórokozók hadát, majd onnan szemünkbe, orrunkba, tüdőnkbe jutva légúti betegségek (asztma, allergia, stb.) megjelenésének kockázatát növelik. 

Milyen klímaberendezési karbantartásokra gondolunk?

  • Szűrő tisztítása
  • Burkolat tisztítása
  • A ventilátor tekercs tisztítása
  • Csepptálca tisztítása
  • Csepegtető tisztítása

Miért a Grande Klíma?

Mert folyamatosan képezzük magunkat, lépést tartunk a korszerű technikákkal, a legmegbízhatóbb fertőtlenítő és tisztító szereket használjuk. Ráadásul pontosan tudjuk, hogyan érjük el a klímaberendezés legeldugottabb szegleteit. Higgye el, mi már láttunk mindent!

Összefoglalva a karbantartás hosszabb élettartamot biztosít a berendezésnek. A rendszeres szerviz megelőzi a kisebb problémák nagyobb gondá válását, és segít megelőzni az esetleges meghibásodásokat. Ezzel nemcsak pénzt takaríthatunk meg hosszú távon, de garantálhatjuk is, hogy klímánk hosszú éveken át hűsítse otthonunkat.

Nem érdemes tehát halogatni! Vegye fel velünk a kapcsolatot!