A lakossági áramszolgáltatások terén számos tarifa választható. Érdemes tisztába kerülni velük, és az alapján eldönteni, hogy melyik a legelőnyösebb számunkra. Tudtad például, hogy igénybe vehetsz a klímával való fűtéshez is H díjszabást?
H tarifa klímás fűtéshez

Ez a hőszivattyúkhoz és a megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez használható díjszabás. Azért hozták létre, hogy kedvezményes tarifával lehessen működtetni ezeket a rendszereket. A legfontosabb jellemzője, hogy nem elérhető egész évben: csak október 15-től április 15-ig vehető igénybe, ellenben 24 órában a rendelkezésünkre áll. 

2010. áprilisa óta lehetséges lakossági felhasználásra megigényelni, hogy a napenergiából vagy más, megújuló energiaforrásból kiépített fűtési rendszerek esetén a hőellátásról gondoskodó készülékek működtetéséhez kedvezőbb árú villamos energiát lehessen használni, azaz ami esetünkben fontos: a klímával való fűtéshez is igényelhető! Idetartoznak a mai modern inverteres klímák is, hiszen ezek valójában kis teljesítményű hőszivattyúknak felelnek meg.

A keringető szivattyúk, kompresszorok vagy hőszivattyúk üzemeltetése tehát innen a leggazdaságosabb, ezért ezen rendszerek telepítésekor meg kell fontolni, hogy a H tarifát válasszuk. Amellett, hogy idény jelleggel elérhető, pozitívum, hogy október 15. és április 15. között napi 24 órában, megszakítás nélkül, folyamatosan elérhető, ráadásul nagyon kedvező áron.

  1. Ellenőrizzük a műszaki kritériumokat!
  2. Vegyük fel a kapcsolatot az illetékes áramszolgáltatóval.
  3. Az igényléshez a szolgáltatótól kapott igénylőlaphoz csatoljuk a készülékek, berendezések adatlapját!
  4. A bekötésnél külön mérőt kell majd felszerelni, melyet kizárólag regisztrált szerelő végezhet.

A kedvezmény az egész ország területén igényelhető.

Nyáron A1 normál áron, télen H tarifás áron fog működni a klíma (ennek a díja sosem lehet magasabb a vezérelt, régi nevén éjszakai „B” áramtarifa áránál).
 

Még több infó elérhető az Eon weboldalán!

Forrás:Eon H tarifa