Klímával fűteni? Lehetséges! A köztudatban a légkondi elsősorban a nyári meleg elleni hűvös védekezést hivatott szolgálni, de az eszköz hibrid képességeinek köszönhetően a téli hideg viszontagságai is hamar legyőzhetőek.
Költséghatékony megoldások klímával

A gázárak az egekben, a piaci ár több hazai háztartást is fenyeget, ezért célszerű felvértezni magunkat. A villamosenergia esetében 2.523 kWh/év, míg földgáznál 1.729 m3/év átlagfogyasztás felett jelentősen megemelkednek a tarifák. A “túlfogyasztó” egyének most közel a dupláját fizetik meg az áram fogyasztásnak, és 3 vagy 4x-sét a gáz szolgáltatásnak.

Miért a légkondi?
A klímarendszerek költséghatékony megoldást kínálnak. H tarifa díszabással kordában tarthatóak a díjak és nem kell aggódnunk a zabolátlan helyzetektől. Az úgynevezett H tarifa 2010 óta érhető el hazánkban, lényege, hogy a hőszivattyúkkal és/vagy klímákkal fűtő lakossági felhasználók kedvezőbb díjakon juthatnak villamos energiához. A H tarifa igénylése az áramszolgáltatóknál lehetséges, de kizárólag az előírásoknak megfelelő hatékonyságú, vagy megújuló energiával üzemelő berendezésekre igényelhető, melyekhez a szolgáltató külön mérőórát épít ki.

A rendelet alapján H tarifa esetén a fogyasztástól függetlenül és korlátlan mennyiségben, változatlanul 35 Ft/Kwh áron vételezhető az energia. Ennek köszönhetően akár 10-15%-os megtakarítással is számolhatunk havonta. Azonban, nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy nagy hidegben a klímaberendezések hatékonysága csökken, így egy klímás fűtési rendszer kiépítésekor kiemelt fontosságú a megfelelő rendszertervezés és profi szakértők felkérése az installálásra.

A valós spórolás lehetséges! Íme egy táblázatos példa partnereink szemével:

Tekintsd meg kínálatunkat és csökkentsd a rezsiköltségedet klímával!

Kérdés esetén keress minket bátran!