Itt a május, ezzel együtt közeleg a nyári forróság. Észre sem vesszük és máris 30 fok fölé szökik a hőmérő mutatója. Bizony-bizony sok épület rendkívül könnyen átmelegszik, nem beszélve az emeletes házak feljebb lévő szintjeiről.
Ne várd meg a nyarat - Itt a klímakarbantartás és vásárlás ideje

Amikor megjelenik az első meleg hullám, újra ezen gondolatok valamelyikénél tartunk:

  • “Hűha, de meleg lett. Évek óta halogatom a klímavásárlást, de azt hiszem eljött az ideje. Keresek is egy klímaszerelőt.”
  • “Hűha, de meleg lett. Be kellene kapcsolnom a klímát. Na de elfelejtettem kitisztíttatni, fel is hívom a klímaszerelőt, hogy mikor tudnának jönni!”

A klímaszerelők esetében ez jelenti a “Főszezont”, így nem biztos, hogy rövid időn belül szakember fog érkezni hozzád. A legjobb tanácsunk, hogy ne halogasd tovább, készülj fel időben a kánikulára! 

Bármelyik döntés előtt is állsz, most elmondjuk, hogy mire érdemes figyelni, mivel jó, ha tisztában vagy!

Érdemes körülnézni előtte az interneten, hogy képbe kerülj a piacon kínált termékek paramétereivel, azonban nem árt szakember javaslatát is kikérni a témában. Ami a szomszédnak jó, az lehet, hogy a Neked nem - és fordítva. Az egyéni igényeknek megfelelően kell kiválasztani a készüléket, melyben szívesen segítünk. Elérhető nálunk több nagy márka kínálata is, de további opciók közül is lehet választani.

A klímaberendezések idekattintva érhetők el!

Előzd meg a kánikulát, és ne halogasd tovább a vásárlást. Minél korábban szerzed be, annál hamarabb tudod használni a készüléket. Ha már tavasszal megszületett az elhatározás, akkor ne várd meg a nyarat, mert a beszerelést is bele kell kalkulálni az időbe, ami több esetben nem azonnal valósul meg. 

A legújabb berendezések a kifinomult szűrőrendszernek köszönhetően kiszűri a levegőben lévő szennyeződéseket, baktériumokat ezáltal tiszta levegőt teremt otthonunkban. A tisztítás során fertőtlenítjük, és baktérium mentesítjük az egységek szűrőit. A klíma ezáltal megszűri a beáramló levegőt, mellyel akár az allergia intenzitása is csökkenthető, továbbá a jó levegő, és a megfelelő hőmérséklet javítja az alvás minőségét, ezzel együtt a sejtek regenerálódását, és csökkenti az alváshiányból fakadó megbetegedések kockázatát.

A készülék hőcserélői porosodás esetén nehezebben eresztik át a levegőt, ezáltal gyengül a hűtés hatásfoka. A levegő szabad áramlását segíti a szennyeződések tisztítása mind a külső, mind a belső egységekről. A szennyeződések miatti megnövekedett fogyasztáson túl csökkenhet a készülék élettartama, gyorsabban elhasználódik, és sajnos hamarabb kell majd cserélni, mint helyes használat mellett egyébként indokolt lett volna. Ráadásul a klímaszerelők a karbantartás során nemcsak a tisztítást végzik el, hanem ellenőrzik a készülék működési paramétereit is, melyek kiváltképp fontosak a megfelelő működéshez.

Keress minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!