Sokan küzdenek a kinti nyirkos idő miatt bekövetkező, és egyéb okokból jelenlévő magas páratartalommal az otthonukban. Ismerős? Elmondjuk, hogy mit tehetsz, hogy hosszú távra is sikerüljön száműznöd ezt a problémát az életedből.
Páramentesítés télen

A hideg beköszöntével sokaknak kell szembenézni azzal a problémával, hogy minden reggel csorog az ablakukon a víz. Egy-egy teregetés után fullasztó pára van a szobában, vagy egy kisebb főzés után az ablakokról törölni lehet a vizet, és ezek miatt gyakran előfordul a penészedés és a kellemetlen dohos szag is a lakásban.

A magas páratartalom miatt nehézlégzést, kellemetlen közérzetet érezhetünk, amely nyomott állapotot eredményez. Hosszú távon pedig asztmát és légúti megbetegedéseket okozhat, így kijelenthetjük, hogy nagyon egészségtelen egy ilyen élettérben élni, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy esztétikailag sem a legszebb a plafonon és a sarkokban megjelenő penészfoltok sokasága.

És hogy mit tehetünk? Választhatunk IDEIGLENES megoldásként egy penészölő sprayt és egy tablettás páramentesítő készüléket, melyek mellett gyakran szellőztetünk. Azonban ne feledjük el közben, hogy ez csak tüneti kezelés. Természetesen akinek van kedve, az ismételgetheti újra és újra a szellőztetés, penész eltávolítás sprayvel kombinációt, azonban a probléma továbbra is fenn fog állni, amivel kezdeni kell valamit. 

Természetesen nem elhanyagolható, hogy lakásunk/házunk megfelelően legyen szigetelve. Amiben viszont mi tudunk segíteni, az két olyan professzionális megoldás, amellyel hosszú távon páramentesíthetjük otthonunkat és mondhatunk búcsút a fent említett problémáknak: 

A párátlanító készülékekkel megelőzhetjük a penész kialakulását. A készülékünk méri a szoba vagy -mérettől függően- az egész lakás páratartalmát és normál, 40-60% között tartja otthonunk nedvesség szintjét. A készülékek előnye, hogy először lehűti a szoba levegőjét, így ki tudja vonni a kicsapódott nedvességet, majd visszamelegíti, és a meleg levegőt fújja be a szobába. 

Bizonyos klímaberendezések alkalmasak a levegő párátlanítására is, ennek köszönhetően pedig folyamatosan szinten tartható egy bizonyos páratartalom. A párátlanító funkció kivonja és elvezeti a levegőből a felesleges nedvességet anélkül, hogy jelentős mértékben csökkentené a szoba hőmérsékletét. Gazdaságosabb és egészségesebb megoldás a pára elvezetésére a szellőztetésnél, és ez különösen igaz a hideg, téli hónapokra.

Fontos hangsúlyozni, hogy mielőtt elkezdenénk a párátlanítást, ne szárítsuk ki a penészgombát, hanem tüntessük el a penészfoltokat a falakról, hogy ne kerüljön bele a levegőbe.

 

Ha Te is ezzel a problémával küzdesz, keress fel minket és segítünk kiválasztani a számodra legmegfelelőbb megoldást!